İstanbul’un kentsel dönüşüm çıkmazı

Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

Büyükçekmece’de 80 dairenin bulunduğu 33 yıllık binalar, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kontrollü bir şekilde, kat kat yıkılacaktı ancak iş makinesinin birkaç dokunuşu ile yıkım tamamlandı.

Daire sakinlerinin kurtulması için binaların tahliye edilmeden yıkılması durumunda mucizevi bir olay gerekecekti.

6,2 büyüklüğündeki geçmiş depremde kullanılmayan bir bina dışında herhangi bir yıkım olmadı. Ancak bu durum, gelecekte meydana gelebilecek daha büyük bir depremde benzer bir durumun yaşanmayacağı anlamına gelmez.

Olası bir deprem tehlikesi devam ederken, 1,5 milyon binanın risk altında olduğu göz önünde bulundurulduğunda, özellikle bu tür binalarda yaşayan insanların endişeleri artıyor.

Deprem korkusu nedeniyle vatandaşlar evlerine dönemiyor, günleri parklarda ve bahçelerde geçiriyorlar.

Kentsel Dönüşüm Sorunu

Yaşanan bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda, kentsel dönüşümün daha çok gerçekleştirilememesi gündeme geliyor.

Çeşitli sebeplerle eski binalar yıkılamıyor. Bunun en büyük sebebi ise ekonomik faktörler. Bu iş için herkesin bütçesi yeterli değil.

Kentsel dönüşüm için apartman sakinlerinin öncelikle anlaşması gerekiyor. İlk adım ise binaların teknik açıdan incelenerek sağlamlık durumunun belirlenmesi olmalıdır.

Devlet ve belediye tarafından sunulan desteklerin titizlikle incelenmesi gerektiği vurgulanıyor.

157 Bin Bağımsız Proje

Çevre Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, ilçede toplamda 365 projenin içerisinde 157 bin bağımsız birimin projelendirme ve yapım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Riskli binaların tespit edildiği ve 51 bin konutun inşaat sürecinin devam ettiği bilgisini paylaşan Alp, 208 bin konut ve iş yerinin projelerinin halen devam ettiğini belirtti. Ayrıca, “Yarısı Bizden” kampanyası kapsamında İstanbul’da 21 bin bağımsız bölümün mali destekle dönüştürüldüğünü sözlerine ekledi.

Related Posts

Özel’den Erdoğan’a ‘posta güvercini’ yanıtı: Özgür Özel’den ancak barış güvercini olur, bu ülkeye kardeşliği ve barışı getirir!

Özel’den Erdoğan’a ‘posta güvercini’ yanıtı: Özgür Özel’den ancak barış güvercini olur, bu ülkeye kardeşliği ve barışı getirir!

Üç içki raflara dönüyor: Suudi Arabistan alkol yasağını kaldırdı

Suudi Arabistan, 73 yıldır kesin yasaklarla şekillenen alkol politikalarında tarihi bir değişiklik yapıyor. 2026 yılı itibarıyla belirli otellerde ve diplomatik tesislerde kontrollü şekilde alkol satışına izin verilecek.

Fiyatları 5 yılda yüzde 2500 arttı! Kamp tatili hayal oldu

Türkiye’de artık zam gelmeyen şey kalmadı. Yaz döneminin başlamasıyla beraber kampçılar da planlar yapmaya başladı ancak fiyatlar cepleri yakmaya devam ediyor. Kamp yapmanın maliyeti son 5 yılda yüzde 2500 arttı

Federal yargıçtan Trump’a şok: Durduruldu

ABD’de federal yargıç, Trump yönetiminin Harvard’ın uluslararası öğrenci kabulünü engelleme kararını durdurdu.

Göçle mücadele için insan haklarına yeni yorum istediler

GÖÇ konusunda aldıkları önlemlere her fırsatta yenilerini ekleme çabası içinde olan bazı Avrupa Birliği ülkeleri bu kez de insan hakları üzerinden formül üretmeye çalışıyorlar.

Malta’da tarihi Türk Şehitliği’nin yakınındaki caddeye ‘Atatürk’ ismi verildi

Malta’nın Marsa kasabasında bulunan tarihi Türk Şehitliği’nin yakınındaki işlek bir caddeye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı verildi.