‘İmamoğlu eylemleri’ sonrası Yeditepe Üniversitesi’nde ‘ambargo’ iddiası: ‘Protestoya katılan mezunlar okula alınmıyor’

Üniversite Öğrencilerinden İmamoğlu’na Destek Eylemleri

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer İBB yöneticilerine yönelik tutuklama kararlarının ardından ülke genelinde başlayan protestolar, üniversiteleri de etkisi altına aldı.

Özellikle, İstanbul Üniversitesi’nde başlayan olaylar Türkiye genelindeki üniversitelerde kitlesel eylemlere dönüştü.

Yeditepe Üniversitesi Öğrencilerinden Destek Eylemi

Yeditepe Üniversitesi öğrencileri ve mezunları, 21 Mart’ta okulun ana giriş kapısında bir araya gelerek seçilmiş İBB Başkanı İmamoğlu’na destek verdiklerini açıkladı.

Sosyal medyada yayılan eylem görüntülerinde öğrenciler “Zıpla, zıpla zıplamayan Tayyipçi!” sloganları attı.

Mezunların Okula Alınmama İddiaları

21 Mart’taki eyleme katılan mezunlar, okula alınmadıkları iddialarını sosyal medyada gündeme getirdi. Cumhuriyet’e konuşan mezunlar, iddialarını detaylandırarak, okula girmek için uygulanan prosedürlerin değiştirilmek istendiğini belirtti. Mezunlar bu durumu, George Orwell’in ünlü eseri Hayvan Çiftliği’nden alıntı yaparak eleştirdi.

“Güvenlikler Okula Girmeme İzni Vermedi”

Bir eyleme katılan Eğitim Fakültesi mezunu, okul kapısında güvenliklerin kendisine içeri girmesine izin vermediğini belirterek, yaşananları anlattı.

Diğer Mezunların Yaşadıkları

Bir Psikoloji Bölümü mezunu ise, 21 Mart eylemlerine katıldıktan sonra okula alınmadığını, fakat diğer mezunların rahatlıkla girebildiklerini söyledi. Üniversiteye, AKP’liler ve Ülkü Ocakları yetkililerinin girişine izin verilirken, kendisinin engellendiğini ifade etti.

İddialara Yeditepe Üniversitesi’nden Yanıt

Cumhuriyet’in Yeditepe Üniversitesi’ne yönelttiği iddialara, üniversite rektörlüğünden yapılan açıklamada, her mezunun geçmiş eylemleri nedeniyle engellenmediği belirtildi. Üniversitenin güvenlik prosedürleri doğrultusunda hareket ettiği vurgulandı.

Related Posts

Bodrum’da 1500 yıllık manastır zamana direniyor

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki turistik Torba Mahallesi’nde 1500 yıllık manastır yıkılmamak için zamana direniyor. 2003 yılında restorasyon projesi hazırlanmasına rağmen manastır ve eklentilerine tek bir çivi dahi çakılmaması görenlerin yüreğini burktu. Manastırın restore edilip kültür turizmine açılması istendi.

DEM’li Gülistan Koçyiğit Kürtçe konuşmaya başladı: MHP’li Celal Adan mikrofonu kapattı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), MHP ve DEM arasındaki ‘süreç yakınlaşmasında’ dikkat çeken bir sürtüşmeye sahne oldu. DEM Partili Gülistan Koçyiği Kürtçe konuşunda MHP’li Celal Adan mikrofonu kapattı

Şam’da Türkiye-Suriye ortaklığıyla yükseköğretim adımı atılıyor

Suriye’nin başkenti Şam’da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Suriye Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Dr. Mervan el-Halabi arasında yükseköğretim ve bilimsel araştırma alanında işbirliği ve ortak üniversite kurulmasını öngören protokol imzalandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar: “Suriyeli muhataplarımız da bu projeye tam destek veriyor. Üniversitenin kuruluş çalışmaları çok yakında başlayacak” açıklamasında bulundu.

Rusya adına casusluk yapanlar yakalandı: Bombalı saldırılar planlıyorlardı

Almanya’da Federal Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Rusya adına casusluk yaptıkları iddiasıyla Ukrayna uyruklu 2’si erkek 3 kişinin tutuklandığı kaydedildi. Açıklamada şüphelilerden 2’sinin Almanya’da birinin de İsviçre’de tutuklandığı …

Trump’tan yeni açıklama: Türkiye’ye gelebilirim

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna konusunu müzakere etmek amacıyla Türkiye’ye gelebileceğini açıkladı.

Eşekten ne istediniz? Döverek öldürdüler!

Sivas’ın Kangal ilçesinde S.C.’nin (80) başına çuval geçirerek sopayla dakikalarca dövdüğü eşek öldü. Duruma tepki gösteren Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Sivas Temsilcisi Özge Nihan Çubukçu, yeterli cezalar verilmediği için şiddet sarmalının büyüdüğünü belirterek, “Yasal yollara başvurduk. Bu kişinin hak ettiği şekilde hapis cezası almasını istiyoruz” dedi.